fbpx

A MERITAT AȘTEPTAREA

CURSELE MTB REVIN ÎN FORȚĂ LA CLUJ

de zile rămase până

2021, în Făget, Cluj

TRASEUL SCURT

22 km, 550 m+
Dificultate ușoară spre medie
Recomandat pentru amatori cu nivel mediu de pregătire, dar și începătorilor care nu au mai participat la un concurs offroad de bicicletă. Este recomandat ca participanții să aibă experiență pe un teren denivelat.
Traseul în caz de vreme bună poate fi parcurs pe bicicletă în proporție de 90%.

TRASEUL LUNG

40 km, 1000 m+
Dificultate avansată
Recomandat cicliștilor cu nivel bun de pregătire care au experiența parcurgerii traseelor mai lungi sau a unui concurs offroad de bicicletă.
Traseul în caz de vreme bună poate fi parcurs pe bicicletă în proporție de 90%. Traseul în condiții de ploaie și noroi poate deveni foarte greu și periculos.

Este recomandat ca participanții să aibă experiență pe un teren denivelat, să posede tehnica necesară pentru depășirea diferitelor obstacole, să cunoască codul de conduită (dacă nu se descurcă, să lase liberă trecere pentru cei din spate, să cunoască excalamațiile în momentul depășirii etc.)

Vezi traseul în format mare. >>

 

 

ORGANIZATORI

Rupicapra Team, împreună cu Runners Club, am decis să introducem un concurs îndrăgit dar complet neglijat în ultima perioadă pe paleta sportului amator din Cluj:
cursele de mountain bike.

Astfel ziua de duminică, 17 octombrie 2021 va deveni un eveniment al sporturilor de anduranță outdoor: alergare și mountain bike pentru toată lumea, iar copiii se vor putea distra și vor face noi prieteni și hobby-uri în cadrul Zilei Sportului, dedicat în special pentru cei mici. 

ÎNSCRIE-TE PÂNĂ LA 10 SEPTEMBRIE, ȘI CÂȘTIGĂ UN „ASS SAVER”!

Promitem că apărătoarea de noroi ASS SAVER va fi noul vostru prieten în noroi și umezeală!

Ass Saverele sunt niște dispozitive care se atașează în doar câteva secunde de șaua bicicletei să îți protejeze și să îți mențină posteriorul uscat și curat, creascând astfel confortul în timpul pedalatului. Sistemul de atașare este gândit în așa fel, încât să nu fie nevoie de unelte pentru montare: vârful dispozitivului trebuie doar pliat să se fixeze pe șina șeii.

Cei care se înscriu până la 10 septembrie, vor intra automat în tragerea la sorți pentru cele 100 de apărători de noroi, oferite de partenerul evenimentului, BIKE44.

Eveniment susținut de

TAXE PARTICIPARE

TURA SCURTĂ
între 1 august – 10 septembrie: 80 lei
între 11 septembrie – 10 octombrie: 100 lei

TURA LUNGĂ
între 1 august – 10 septembrie: 100 lei
între 11 septembrie – 10 octombrie: 120 lei

Termen de înregistrare: 10 octombrie

La fața locului NU SE FAC ÎNSCRIERI!

Taxa de participare conține: 
– kitul de start (număr de concurs, tricou personalizat, produsele sponsorilor)
– medalia de finisher
– gulaș party

PROGRAMUL ZILEI DE CONCURS

7:30-9:00 Predarea kiturilor de start
9:00 Start Cursa lungă
9:30 Start Cursa scurtă
14:00 Festivitatea de premiere

VALEA GÂRBĂULUI, DUPĂ ROATA FĂGET

FOND DE PREMIERE: 5 000 LEI

SE PREMIAZĂ CÂȘTIGĂTORII PE AMBELE TRASEE

OPEN I-II-III (M / F)
CATEGORII: 14-29; 30-49; 50+

La categorie se ia în considerare vârsta împlinită în 16 octombrie 2021. În cazul în care într-o categorie sunt mai puțin de 5 concurenți, aceasta se comasează cu următoarea categorie de vârstă.