Începem planificările pentru o nouă provocare

Autor: Szénási Zoltán

Mereu, de cand eram copil, aveam o nemultumire fata de abilitatile mele de inot. Voiam mai mult, voiam mai bine, dar niciodata nu am avut ambitia necesara sa ma apuc cu suficienta seriozitate de acest sport. Adevarul este ca am invatat silit sa inot atunci cand la varsta de 12 ani am avut probleme serioase la coloana si medicul mi-a spus ca e singura mea sansa daca nu vreau sa stau in proteza. Ei bine, am ales sa invat inotul si sa umblu saptamanal la inot. Nu a fost deloc usor, fiindca imi era frica de apa. 

Dupa multiple incercari am invatat in sfarsit sa inot la Sovata in apa sarata, dar niciodata nu am reusit sa inving in totalitate frica de apa. 

Macar am invatat sa inot cat-de-cat, iar in iarna lui 2018 am inceput sa ma pregatesc pentru traversarea inot a sapte lacuri de acumulare din Romania, proiect pe care l-am numit Yuppi Lake Challange. 

Este noiembrie 2019 si am reusit sa traversez 5 lacuri din 7, alaturi de Alpar Katona… nici acum nu imi vine sa cred. 

A fost o aventura grea, a trebuit sa-mi depasesc frica de apa si sa ma motivez facand un sport care nu mi se potriveste cu adevarat. A fost o perioada lunga de pregatire. Cam la fel de lunga a fost si perioada in care am facut traversarile. 

Acum insa este liniste, aventura s-a terminat. 

Stau si ma gandesc ce urmeaza, ce mi s-ar potrivi, ce mi-ar placea in aceasta perioada care urmeaza. Vine frigul, iarna si zapada. Stau cu gandul la munti si la echipamentul de schi care asteapta rabdator in pod sa fie scos la treaba. 

Cand se termina o aventura intotdeauna caut o alta provocare care sa ma motiveze. Este extrem de importanta si echipa cu care plec la drum. Imi place mult sa fiu inconjurat de oameni, singur nu am motivatie. Poate asa se explica si faptul ca in ultima perioada am participat mai mult la concursuri in echipa. Rupicapra Team este o comunitate perfecta pentru a-ti gasi parteneri de aventura. 

Rupicapra Team este o comunitate matura, cu oameni cu experienta care stiu ce inseamna munca in echipa si cat de mult depindem unul de celalalt cand ne aflam departe, in munti. Cheia reusitei este empatia, sa stii sa rezonezi si sa fii pe aceeasi lungime de unda cu coechipierii.

Atrag astfel in aceasta contemplare si pe Csongor Vagasi si Alpar Katona. Alpar este camaradul meu de aventuri de peste 15 ani, iar cu Csongor in ultimii doi ani am participat la mai multe concursuri de alergare montana in echipa. 

Ne afundam in fotolii moi prin cafenele si sorbim capuccino cu multa spuma gandindu-ne la planuri marete. Ne vedem des, uitam de orele care trec, dam telefoanele pe silent si croim un nou plan pentru o urmatoare aventura. Luam notite, tragem liniute, numerotam. 

Ceva se contureaza…

Alte postări din aceeași categorie

Antrenament în Italia

Autor: Katona Alpár Este 4 ianuarie iar dupa-masa zilei ma prinde pe un bus aglomerat cu copii in drum spre Italia. Este o tabara de

Read More »

Echipa – haită de lupi

Era o dimineață cețoasă, mohorâtă, ningea încet cu fulgi imenși si umezi. Stăteam pitiți după o stâncă și urmăream o vale forte îngustă și abruptă

Read More »