Echipa – haită de lupi

Era o dimineață cețoasă, mohorâtă, ningea încet cu fulgi imenși si umezi. Stăteam pitiți după o stâncă și urmăream o vale forte îngustă și abruptă în munții Călimani pe valea Gălăoaia Mică. Eram alături de doi prieteni biologi și urmăream de trei zile fără oprire urmele unei haite de lupi formată din 4 animale adulte. Acțiunea făcea parte dintr-un proiect care avea scopul să monitorizeze răpitoarele mari din zona Munților Călimani. Trei zile și trei nopți am mers pe urmele lupilor fără a-i zări măcar o dată. Atunci în dimineața aceea cețoasă și foarte umedă am fost însă martorii unei spectaculoase cooperări în echipă. Pe acea vale îngustă și foarte abruptă de pe Valea Gălăoaiei Mici, cei patru lupi hăituiau un cerb imens și puternic, fără ca vreunul dintre lupi să fi avut șansa să – l doboare singur. Împreună însă, într-o echipă spectaculos de bine organizată au reușit să oblige cerbul să între în valea abruptă și nu l-au lăsat să mai iasă. Cerbul în disperare a început o goană nebună pe vale printre bolovani, rădăcini și săritori. Goana s-a încheiat cu o dezechilibrare și rostogolire a cerbului care s-a rănit la un picior din față. Astfel a devenit pradă ușoară echipei de lupi.

În 26 ianuarie 2019, într-o dimineață cețoasă, Rupicapra Team se pregătea de organizarea evenimentului Halcyon Făget Winter Trail. Micuța echipă părea copleșită de grandoarea evenimentului. Prietenia și legătura strânsă dintre membrii ei, dorința de a organiza un eveniment perfect și o coordonare precisă au dat rezultat. Un concurs foarte bine organizat, cu participanți mulțumiți și fericiți.

Văzând această echipă frumoasă în dimineața cețoasă a concursului, mi-am adus aminte de reușita haitei de lupi din munții Călimani în urmă cu exact 9 ani