Ziua 0 – ne obișnuim să dormim în lumină

Încetul cu încetul, am ajuns pe ghețar. După ce cu o mașină închiriată, am bătut drumul de 400 de kilometri de la aeroport până la un ghețar „exterior”, Skalafellsjokull (chiar și numele estre greu de pronunțat), am început să ne cărăm până sus bagajele, unul câte unul. Dar drumul este prea abrupt și prea lung, așa că am obosit înainte de reușita completă. 

 

Ne-am tras cortul și cu gândul să continuăm luni căratul, ne-am culcat. Dar nu înainte de a gusta din bunătățurile aduse de acasă: Zoli a primit niște slănină din Aiton, de la consătenii lui, Feri, Attila și Timi Tóth. Chiar și mâna arsă a lui Alpar și-a dublat viteza de vindecare de la gusturile familiare…

Ps.: la ora 3, când ne-am trezit să bem o gură de apă, era încă lumină. Ne acomodăm, altă opțiune nu prea avem. 

YuppiSlide este proiectul comun Rupicapra Social și Taberele Yuppi: Szénási Zoltán și Katona Alpár vor traversa pe schiuri singuri, fără ajutor exterior, cel mai mare ghețar din Europa și vor strânge donații pentru copiii din Yuppi Camps. Prin intermediul campaniei caritabile #YuppiSlide2018, băieții și-au propus să strângă 45.000 lei. Suma va acoperi costurile taberei gratuite, destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 1-10 ani care suferă de boli oncologice, împreună cu familiile lor.