21 km, 500 m+
Dificultate ușoară spre medie
Recomandat pentru amatori cu nivel mediu de pregătire, dar și începătorilor care nu au mai participat la un concurs offroad de bicicletă. Este recomandat ca participanții să aibă experiență pe un teren denivelat.
Traseul în caz de vreme bună poate fi parcurs pe bicicletă în proporție de 90%. În caz de ploaie și noroi, poate deveni tehnic și dificil de parcurs pe două roți.
40 km, 860 m+
Dificultate ușoară spre medie, dar necesită antrenament din cauza lungimii traseului.
Recomandat cicliștilor cu nivel bun de pregătire care au experiența parcurgerii traseelor mai lungi sau a unui concurs offroad de bicicletă.
Traseul în caz de vreme bună poate fi parcurs pe bicicletă în proporție de 90%. Traseul în condiții de ploaie și noroi poate deveni tehnic și dificil de parcurs pe două roți.
Traseul pornește din centrul comunei Aiton din jud. Cluj și începe cu o urcare accentuată pe Dealul Cioltului. Ajungând pe „vârf”, ocolește pădurea pe un drum de tractoare până la km 2, după care intră pe potecile umbrite de copaci.
Ieșind din pădure își continuă drumul pe cărările de pe câmp în coborâre lină către antena din apropierea localității Vâlcele, de unde ia o întorsătură neașteptată îndreaptându-se către satul Sărădiș, o localitate cu o populație de doar 66 de persoane. Traversează satul pe un drum de macadam și ajunge la centura Vâlcele-Apahida, de unde se întoarce pe creastă, suprapunându-se în continuare cu traseul Circuitului Clujului 100 din zona Feleacului.
La întoarcere, traseul intră iarăși în pădure și iese pe Dealul Cioltului, de unde coboară în viteză spre linia de finish.
Este recomandat ca participanții să aibă experiență pe un teren denivelat, să posede tehnica necesară pentru depășirea diferitelor obstacole, să cunoască codul de conduită (dacă nu se descurcă, să lase liberă trecere pentru cei din spate, să cunoască excalamațiile în momentul depășirii etc.)
Traseul pornește din centrul comunei Aiton din jud. Cluj și începe cu o urcare accentuată pe Dealul Cioltului. Ajungând pe „vârf”, ocolește pădurea pe un drum de tractoare până la km 2, după care intră pe potecile umbrite de copaci.
Ieșind din pădure își continuă drumul pe cărările de pe câmp în coborâre lină către antena din apropierea localității Vâlcele, de unde ia o întorsătură neașteptată, îndreaptându-se către satul Sărădiș, o localitate cu o populație de doar 66 de persoane. Traversează satul pe un drum de macadam și ajunge la centura Vâlcele-Apahida, de unde se întoarce pe creastă, suprapunându-se în continuare cu traseul Circuitului Clujului 100 din zona Feleacului.
La întoarcere, traseul intră iarăși în pădure și iese pe Dealul Cioltului, de unde pornește la cea de-a doua buclă, la finalul căreia se va coborî în viteză spre linia de finish.
Vezi traseul în format mare >>
Route map for AITONBIKE TRASEU CONCURS LUNG by Sarolta Keresztes on plotaroute.com
În 2021 Rupicapra Team a decis să reintroducă pe paleta sporturilor montane clujene concursurile de MTB din împrejurimile Clujului
În 22 aprilie 2023 RupicapraTeam, împreună cu Asociația pentru Aiton deschide a doua oară sezonul de competiții, într-o locație retrasă, lângă cel mai bătrân frasin din Europa.
Scopul evenimentului este valorizarea zonei din punct de vedere turistic, atragerea noilor vizitatori și conectarea localității în ecosistemul sportiv.
Traseul competiției se suprapune parțial cu traseul proiectului Circuitul Clujului 100, un traseu marcat permanent din jurul Clujului care traversează regiunile limitrofe ale orașului.
Primăria Aiton
Asociația pentru Aiton
Biserica Greco Catolică Sf. Nicolae Aiton
Underdogs
8:00-9:45 Predarea kiturilor de start
10:00 Ședință tehnică
10:30 Start Cursa lungă
11:00 Start Cursa scurtă
13:15 Festivitatea de premiere
TURA SCURTĂ/LUNGĂ
Termen de înregistrare online: 14 aprilie
După această dată, înscrierile se pot face doar în limita locurilor rămase, fără garanția kitului de bază/a tricoului și vor costa 150 de lei (pachetul de bază) respectiv 230 lei (înscriere cu tricou).
Taxa de participare conține:
– kitul de start (număr de concurs, obiect promotional personalizat, produsele sponsorilor)
– fotografiile de pe traseu
– punctele de revitalizare
– serviciul de urgențe medicale
– cronomentrarea
– medalia de finisher
– gulaș/pasta party
—–
Organizator: Clubul Sporturilor Montane Rupicapra
Tel: 0756903117 (Sarolta) / 0722365349 (B. Zoltan)
E-mail: csmrupicapra@gmail.com
TRASEUL LUNG
(OPEN FEMININ ȘI MASCULIN)
Locul I – 600 RON
Locul II – 500 RON
Locul III – 400 RON
TRASEUL SCURT
(OPEN FEMININ ȘI MASCULIN)
Locul I – 400 RON
Locul II – 300 RON
Locul III – 200 RON
CATEGORII:
Cursa scurtă masculin: U14, 14-18, 19-29; 30-39; 40-49, 50+
Cursa lungă masculin: U29; 30-39; 40-49, 50+
La categoria feminin se premiază doar câșigătorii în OPEN, atât la cursa scurtă cât și la cea lungă.
La categorie se ia în considerare vârsta împlinită în 1 ianuarie 2023. În cazul în care într-o categorie sunt mai puțin de 5 concurenți, aceasta se comasează cu următoarea categorie de vârstă.
Centru de concurs: https://goo.gl/maps/tb2ZWt9CJ2wnjJNG7
Poarta de start: https://goo.gl/maps/m1hv8qEyuxABojf77
Covor de cronometrare: https://goo.gl/maps/7QY4HCpwhgkLmYYx9
Minorii sub 14 ani trebuie să participe la cursă sub supravegherea unui adult. Minorii de peste 14 ani vor prezenta în momenul ridicării kit-ului de concurs, declarația de acord a unui părinte cu privire la participarea la concurs.
Prin înregistrarea la concurs, fiecare participant declară că este apt din punct de vedere fizic, medical și mental pentru a participa la un concurs de mountain bike, înțelege ce implică participarea la AitonBike 2023, și își asumă răspunderea participării. Prin înregistrarea în competiție, concurentul permite organizatorilor să folosească și să reproducă orice material conținând imagini cu participarea lui la eveniment. Organizatorii pot da aceste materiale unei terțe părți; această libertate se poate exercita pe orice perioadă de timp.
În punctele de alimentare și hidratare NU VOM AVEA pahare de unică folosință, vă rugăm să aveți bidoane sau recipiente din care să beți.
PURTAREA CĂȘTII DE PROTECȚIE A CAPULUI ESTE OBLIGATORIE PE TOATĂ DURATA CURSEI. NEPURTAREA EI IMPLICĂ DESCALIFICARE IMEDIATĂ.
Gulașul de la final va putea fi preluat pe baza numărului de concurs.
Parcarea amenajată vă așteaptă lângă Biserica Greco-Catolică.
Centrul de concurs se află în curtea Casei de Cultură din Aiton. Aici va avea loc ședința tehnică și premierea.
ATENȚIE! Din motive de securitate, cronometrarea NU începe în momentul trecerii peste poarta de Start.
STARTUL se va da de pe strada Morii, iar covorul de cronometrare va fi amplasat înainte de urcare, imediat după trecerea peste intersecție. (Vezi linia albastră de pe hartă)
LA SOSIRE, pentru evitarea oricărui accident, avem rugămintea să încetiniți IMEDIAT după trecerea peste covorul care vă înregistrează timpul de concurs. De aici vă puteți deplasa relaxat către centrul de concurs, asigurându-vă din toate direcțiile. Poarta de FINISH va fi amplasat în curtea Casei de Cultură, de unde vă veți putea prelua medaliile de finish și vă veți putea reumple rezervele de glicogen.