fbpx

Ne vedem peste

zile,

în 27 aprilie 2024, în Comuna Aiton (CJ)

SPONSORI ȘI PARTENERI

TRASEUL SCURT+eBIKE

21 km, 500 m+
Dificultate ușoară spre medie
Recomandat pentru amatori cu nivel mediu de pregătire, dar și începătorilor care nu au mai participat la un concurs offroad de bicicletă. Este recomandat ca participanții să aibă experiență pe un teren denivelat.
Traseul în caz de vreme bună poate fi parcurs pe bicicletă în proporție de 90%. În caz de ploaie și noroi, poate deveni tehnic și dificil de parcurs pe două roți.

TRASEUL LUNG

40 km, 860 m+
Dificultate ușoară spre medie, dar necesită antrenament din cauza lungimii traseului. Recomandat cicliștilor cu nivel bun de pregătire care au experiența parcurgerii traseelor mai lungi sau a unui concurs offroad de bicicletă.
Traseul în caz de vreme bună poate fi parcurs pe bicicletă în proporție de 90%. Traseul în condiții de ploaie și noroi poate deveni tehnic și dificil de parcurs pe două roți.

ORGANIZATORI

În 2021 Rupicapra Team a decis să reintroducă pe paleta sporturilor montane clujene concursurile de MTB din împrejurimile Clujului  

În 27 aprilie 2024 RupicapraTeam, împreună cu Asociația pentru Aiton deschide a treia oară sezonul de competiții, într-o locație retrasă, lângă cel mai bătrân frasin din Europa.

Scopul evenimentului este valorizarea zonei din punct de vedere turistic, atragerea noilor vizitatori și conectarea localității în ecosistemul sportiv.

Traseul competiției se suprapune parțial cu traseul proiectului Circuitul Clujului 100,  un traseu marcat permanent din jurul Clujului care traversează regiunile limitrofe ale orașului.

PARTENERI

Primăria Aiton
Asociația pentru Aiton
Biserica Greco Catolică Sf. Nicolae Aiton
Underdogs

RUPICAPRA TEAM

RUPICAPRA TEAM

Așa cum mediul de viață al caprelor negre este situat în regiunile înalte, stâncoase, pajiștile alpine și subalpine, la fel îi veți găsi și pe membrii Clubului Sporturilor Montane Rupicapra. Dedicați muntelui și activităților în natură, practică cu toții sporturi montane: aleargă, se cațără, fac drumeții și se dau cu bicicleta în cele mai frumoase și interesante locuri.

PROGRAMUL ZILEI DE CONCURS

Va fi anuntat în perioada dinainte de concurs.

TAXE PARTICIPARE

TURA SCURTĂ/LUNGĂ/eMTB

  • kit de bază (include o șapcă de ciclism) : 130 lei
  • kit cu tricou de bumbac: 200 lei

Termen de înregistrare online: 20 aprilie

După această dată, înscrierile se pot face doar în limita locurilor rămase, fără garanția kitului de bază/a tricoului și vor costa 170 de lei (pachetul de bază) respectiv 250 lei (înscriere cu tricou).

Taxa de participare conține:
– kitul de start (număr de concurs, obiect promotional personalizat, produsele sponsorilor)
– fotografiile de pe traseu
– punctele de revitalizare
– serviciul de urgențe medicale
– cronometrarea
– medalia de finisher
– gulaș/pasta party

—–

Organizator: Clubul Sporturilor Montane Rupicapra
Tel: 0756903117 (Sarolta) / 0722365349 (B. Zoltan)
E-mail: csmrupicapra@gmail.com1

PREMII OPEN

TRASEUL LUNG
(OPEN FEMININ ȘI MASCULIN)

Locul I – 600 RON
Locul II – 500 RON
Locul III – 400 RON

TRASEUL SCURT
(OPEN FEMININ ȘI MASCULIN)

Locul I – 400 RON
Locul II – 300 RON
Locul III – 200 RON

CATEGORII: 

Cursa scurtă masculin: U19, 19-29; 30-39; 40-49, 50+
Cursa scurtă feminin: U35, 35+
Cursa lungă masculin: U30; 30-39; 40-49, 50+

La categoria de vârstă se ia în considerare vârsta împlinită în anul 2024. 

!! În cazul în care într-o categorie sunt mai puțin de 5 concurenți, aceasta se comasează cu următoarea categorie de vârstă. !! 

La premierea categoriilor de vârstă NU PARTICIPĂ premiații în OPEN.

LOCAȚII DE CONCURS

Minorii sub 14 ani trebuie să participe la cursă sub supravegherea unui adult. Minorii de peste 14 ani vor prezenta în momenul ridicării kit-ului de concurs, declarația de acord a unui părinte cu privire la participarea la concurs.

Prin înregistrarea la concurs, fiecare participant declară că este apt din punct de vedere fizic, medical și mental pentru a participa la un concurs de mountain bike, înțelege ce implică participarea la AitonBike 2024, și își asumă răspunderea participării. Prin înregistrarea în competiție, concurentul permite organizatorilor să folosească și să reproducă orice material conținând imagini cu participarea lui la eveniment. Organizatorii pot da aceste materiale unei terțe părți; această libertate se poate exercita pe orice perioadă de timp.

În punctele de alimentare și hidratare NU VOM AVEA pahare de unică folosință, vă rugăm să aveți bidoane sau recipiente din care să beți.

PURTAREA CĂȘTII DE PROTECȚIE A CAPULUI ESTE OBLIGATORIE PE TOATĂ DURATA CURSEI. NEPURTAREA EI IMPLICĂ DESCALIFICARE IMEDIATĂ.

Gulașul de la final va putea fi preluat pe baza numărului de concurs. 

Parcarea amenajată vă așteaptă lângă Biserica Greco-Catolică. 

Centrul de concurs se află în curtea Casei de Cultură din Aiton. Aici va avea loc ședința tehnică și premierea.

ATENȚIE! Din motive de securitate, cronometrarea NU începe în momentul trecerii peste poarta de Start. 

STARTUL se va da de pe strada Morii, iar covorul de cronometrare va fi amplasat înainte de urcare, imediat după trecerea peste intersecție. (Vezi linia albastră de pe hartă) 

LA SOSIRE, pentru evitarea oricărui accident, avem rugămintea să încetiniți IMEDIAT după trecerea peste covorul care vă înregistrează timpul de concurs. De aici vă puteți deplasa relaxat către centrul de concurs, asigurându-vă din toate direcțiile. Poarta de FINISH va fi amplasat în curtea Casei de Cultură, de unde vă veți putea prelua medaliile de finish și vă veți putea reumple rezervele de glicogen.