fbpx

YUPPI LAKE CHALLENGE

Părăsirea zonei de confort și curajul de a realiza lucruri inedite este o adevărată terapie pentru trup și suflet.
Aici se întâlnesc aventurile noastre și credo-ul Taberei Yuppi.
Katona Alpár
Abia așteptăm să resimțim experiența Yuppi:
sentimentul să trecem peste obstacole, să trăim un nou succes și
astfel să devenim mai buni în tot ceea ce suntem.
Szénási Zoltán

DUPĂ 3 ANI LA RÂND DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN ACTIVITĂȚI CARE IES DIN TIPARE, ANUL ACESTA CEI DOI PRIETENI, SZÉNÁSI ZOLTÁN ȘI KATONA ALPÁR AU ALES SĂ ÎNOATE 7 LACURI DIN TRANSILVANIA PENTRU COPIII DIN TABERELE YUPPI.

În cadrul proiectului Yuppi Lake Challenge, Alpár și Zoltán și-au propus traversarea înot, a 7 lacuri din România – Lacul Tarnița și Beliș (județul Cluj), Lacul Drăgan (județul Bihor), Lacul Vidraru (județul Argeș), Lacul Zetea (județul Harghita) și Lacul Colibița (județul Bistrița-Năsăud), respectiv a unui lac surpriză, numele lui fiind publicat pe parcursul derulării proiectului. 

Unicitatea proiectului provine din faptul că cei doi sportivi sunt în primul rând alergători și alpiniști experimentați, dar nu și înotători. Ei vor traversa lacurile întrecându-și propriile limite.

Alergăm, bicicluim și ne cățărăm la un nivel înalt. Știm să și înotăm dar numai ca oamenii de rând, nu la nivel profesionist. Așadar vom traversa lacurile întrecându-ne propriile limite, astfel vom putea simți și noi experiența Yuppi: cum e să trecem peste obstacole, să trăim un nou succes și astfel să devenim mai buni în tot ceea ce suntem.” a rezumat Szénási Zoltán ideea principală a provocării din acest an.

BĂIEȚII PRIN ACȚIUNEA LOR VIZEAZĂ STRÂNGEREA A 49 000 DE LEI. 

Donațiile sunt așteptate atât din partea persoanelor juridice cât și fizice. „Am început deja discuțiile cu firmele din Cluj și dorim să ne extindem fundraising-ul în întreaga țară. Companiilor li se oferă două variante de a sprijini acțiunea: au posibilitatea de a cumpăra traversarea unui lac sau a achiziționa un antrenament.” atrage atenția Katona Alpár. „Ne bucură nespus de mult ideea că putem să responsabilizăm și persoanele, nu numai conducerea unei companii. În anii trecuți am reușit să captăm și atenția angajaților marilor companii clujene, astfel ei organizând o strângere privată între colegi, fie ea prin organizarea unui târg de haine sau a unui ospăț, iar banii adunați astfel au fost donați taberei Yuppi.”

Anul acesta persoanelor fizice li se oferă varianta de a contribui cu sume fixe la strângere, astfel oricine își poate cumpăra o distanță de înot (100 m, 200 m sau 400 m cu 25, 50, respectiv 100 de lei), donația pe care cei doi prieteni o vor onora cu înotarea distanței achiziționate. 

Link-ul unde se poate dona și urmări evoluția strângerii de fonduri este: https://yuppicamp.galantom.ro/lakechallenge

OFERIM ÎMPREUNĂ O ȘANSĂ COPIILOR BOLNAVI CRONICI SĂ ZÂMBEASCĂ ȘI SĂ-ȘI RECAPETE POFTA DE VIAȚĂ!

Toate proiectele derulate de Rupicapra Social în parteneriat cu Tabăra Yuppi sunt menite să strângă fondurile necesare organizării taberelor care utilizează metoda revoluționară numită terapie prin experiență, dedicate copiilor si adolescenților diagnosticați cu boli oncologice, diabet sau alte boli autoimune din taberele terapeutice Yuppi.

Prietenii fondatori ai proiectului Rupicapra Social s-au alăturat mișcării Taberei Yuppi în anul 2016, când au parcurs 260 000 de pași – 210 kilometri în Carpații Meridionali (YuppiRun a pornit din Munții Făgăraș, băieții trecând prin Munții Bucegi și la finalul traseului, alergând un ultramaraton). În 2017 a avut loc YuppiRide, o călătorie de 1800 de kilometri cu bicicleta de la Șăulia, jud. Mureș până la Chamonix, Franța, urmată apoi de escaladarea vârfului Mont Blanc. În 2018, în cadrul proiectului denumit YuppiSlide, cei doi prieteni și-au propus traversarea pe schiuri, de la vest la est, fără ajutor exterior a ghețarului Vatnajokull din Islanda.

De aceea, cei doi prieteni doresc să continuie proiectele devenite deja o tradiție pentru Rupicapra Social, și și-au stabilit un obiectiv de 49.000 de lei, sumă care să provină din donațiile companiilor și persoanelor fizice interesate de proiectul caritabil. 

FINAL DE CAMPANIE

Szénási Zoltán și Katona Alpár au înotat în 5 lacuri din România și au strâns 44.016 lei pentru copiii şi adolescenţii diagnosticați cu boli oncologice, diabet sau alte boli autoimune din taberele terapeutice Yuppi, din care 7.031 de lei din partea persoanelor fizice și 36.535 venite din partea companiilor și organizațiilor precum iQuest, Betfair, Fundația Bethlen Gábor Alapítvány, Germina Agribusiness, NTT DATA, Halcyon Mobile, Nexxon și Flower Solutions. SportGuru i-a echipat cu neoprene.

„A fost o aventură superbă! Ne-am întrecut pe noi înșine, și ne-am dovedit în primul rând nouă că în ciuda temerilor, putem să înotăm 5-6 ore încontinuu. Acum, uitându-ne înapoi, până la urmă nici nu ni se mai pare așa de greu.” a mărturisit Szénási Zoltán în ultimul video trimis echipei de organizare.

În cazul în care doriți să contribuiți în continuare la organizarea taberelor gratuite pentru copii și adolescenți diagnosticați cu boli oncologice, diabet sau alte boli autoimune din taberele terapeutice Yuppi, link-ul pentru donații rămâne deschis în continuare:

https://yuppicamp.galantom.ro/lakechallenge 

SPONSORI

PARTENERI MEDIA