fbpx

ELHALASZTVA

Egy adrenalindús vasárnap a kolozsvári Bükkben!
2021. október 17., vasárnap, 10-14 óra között

Nap
Óra
Perc
Másodperc

A BEMUTATOTT SPORTÁGAK

A nem versenyszerű szabadtéri program folyamán a gyerekek erdei ösvényeken futnak, terepbicikliznek, falat és ládát másznak, lovagolnak, így kóstolhatnak bele a szabadban végzett sport szépségeibe.

LÁDAMÁSZÁS

Hány ládát sikerül egymásra építened úgy, hogy még stabilan álljon a torony? Teszteld az egyensúlyérzékedet úgy, hogy biztosítókötélre kötve sörösládákat kell egymásra illesztened, majd ládáról ládára kapaszkodva mássz egyre fennebb.

LOVAGLÁS

A rendkívül élménydús tevékenység a test összes izmát megmozgatja, a lovas lelkére is hat, és folyamatos koncentrációt igényel. A kikapcsolódás mellett a lovaglás remekül használható terápiás célokra is, a fizikai és szellemi állapot javítása révén rendkívül pozitív hatással van a gyermekek fejlődésére.

FALMÁSZÁS

A mászás emberi ősi mozgásforma, manapság pedig kortól és nemtől függetlenül bárki által űzhető sportág. Minden megoldott lépés, feladat erősíti az önbizalmat, miközben javítja az izomtónust, növeli az állóképességet, koordinációt, míg a gondolatok kizárása miatt kimutatható a terápiás és relaxáló hatása is.

BICIKLIZÉS

A nem verseny jellegű tevékenység egy 2.5 km-es hosszú, természetes terepen kialakított pálya lebiciklizését feltételezi. A gyerekeknek az idejét mérni fogjuk, de a cél nem a megmérettetés, hanem mindössze az élmény megteremtése és emlékezetessé tétele. 

TÁJFUTÁS

A tájfutás lényege a tájékozódás a térképpel és tájolóval, az útvonal szabad megválasztása az ellenőrző pontok között, és a választott útvonal hibátlan teljesítése. Egy nagy kaland, amihez nem kellenek bonyolult eszközök: sport közben vissza a természetbe,  miközben fejlődik a problémamegoldó és döntési képesség is.

A NAP VÉGÉN MINDEN RÉSZTVEVŐ, IGAZI SPORTOLÓ MÓDJÁRA, EGYEDI ÉREMMEL GAZDAGODIK

A NAP VÉGÉN MINDEN RÉSZTVEVŐ, IGAZI SPORTOLÓ MÓDJÁRA, EGYEDI ÉREMMEL GAZDAGODIK

ÁTVESZED A RAJTCSOMAGOT

Előzetes regisztráció esetében már előkészítve megkapod a csomagodat: egy rajtszámot és egy egyedi pólót.

KIPRÓBÁLOD A MŰHELYEKET

A lovaglást, a fal- és ládamászást, illetve a tájfutást kedved szerint megállapított sorrendben járhatod végig 10-14 óra között.

RAJTHOZ ÁLLSZ A BICIKLIVERSENYEN

A 2,5 km-es terepbicikli versenyre mindenkinek egyszerre dördül el a start, 13 órakor.

FELTÖLTŐDVE HAZATÉRSZ

Egy aktív délelőtt után édes a pihenés.

A SZERVEZŐ

A Rupicapra Team sportolókból és természet iránt elköteleződött lelkes személyekből álló csapat, amely 8 éve szervez különféle sportnépszerűsítő gyermekprogramokat.
A Hegyi Sportok Gyerekeknek néven ismert rendezvénysorozat idén Sportnapként szerepel a felnőtteknek szervezett
Făget Tour és Făget Ride versenyek kiegészítő programjaként.

A RÉSZVÉTELI DÍJ 50 lej/gyerek

A részvételi díj tartalmazza a foglalkozásokat, a rajtszámot a bicikliversenyen való időmérő chippel, a finisher érmét és a gyerek méretének megfelelő egyedi pólót.
A rendezvényen 100 gyereknek tudunk felhőtlen szórakozást biztosítani, a regisztráció a kifizetés pillanatában válik érvényessé. A helyszínen való iratkozás kizárólag a megmaradt helyekre lehetséges, ebben az esetben sajnos nem tudjuk biztosítani a megfelelő pólóméretet.

Regisztrációs határidő: 2021. október 10.

EDDIGI RENDEZVÉNYEINK

HELYSZÍN: Bükki Kerékcsárda (Roata Făget), Gorbó völgye