+40 722 365 349 csmrupicapra@gmail.com

Startul ediției 2017 Rodnei Sky Race va avea loc în 8 iulie în Stațiunea Borșa Complex

Masiv important al Carpaților Orientali Munții Rodnei au vârfuri și creste care se ridică peste 2000 de metrii altitudine. Partea ei nordică este dominată de vârful Pietrosul cu 2303 m altitudine, cea sudică de Ineul cu 2280 m, iar cea centrală de vârful Puzdra Mare cu 2180 m altitudine. Stațiunea Borșa Complex se află în această zonă centrală a munților Rodnei, în apropierea ei fiind Cascada Cailor având o cădere a apei de 80 de m.  Lacul din care izvorește Bistrița Aurie un râu important al Carpaților Orientali se află sub vârful Gărgălău, un alt vârf important al zonei centrale.

Rodnei Sky Race Alergăm printre nori

Am ales 3 trasee astfel ca fiecare alergător să găsească o provocare pe măsura lui.

Traseul Puzdrelor se adresează celori tari ca muntele. Are 25 de km lungime, cu diferență de nivel de 2100m. Urcă la 2180 m și are kilometrii buni în care nu coboară sub 2000.

Traseul Galațului are doar 16 km lungime și 1250 m diferență de nivel. Urcă aproape de 2000 m dar este mai puțin dur. Se adresează celor care nu au încă curajul de a alerga printre nori.

Traseul Cascadei Cailor are 7 km lungime și diferență de nivel de 600 m. Pe acest traseu își poate încerca puterea întreaga familie.

Prima ediție Rodnei Sky Race a fost organizată în 2014(s-a numit atunci Runsilvania Sky Race) s-a bucurat de aprecierea alergătorilor care căutau ceva nou ca și locație și stil.

Organizator

rupicapra

Partener principal

Cui se adresează Rodnei Sky Race?

Evenimentul a fost conceput ca un weekend activ pentru familiile care practică sporturi montane. Traseul Puzdrelor având 25 de km cu diferență de nivel de 2100 m este recomandat alergătorilor avansați experimentați bine pregătiți. Traseul Cailor poate fi parcurs și în plimbare cu copii având doar 7 km. Traseul Galațului este între ele cu 16 km, având porțiuni comune cu cel al Puzdrelor. Astfel pe cele 3 trasee toți alergătorii fiind ei tineri sau mai puțin tineri, rapizi sau lenți, avansați sau începători, vor găsii o provocare. Vizitarea zonei în alergare sau plimbare este un program atractiv, pentru o revenire după concurs.

Circuitul Carpaților de Alergare Montană

Circuitul Carpaților este o înșiruire ce curse, care doresc să acopere teritorial și ca diversitate toată zona muntoasă a țării. Sunt curse grele sau rapide individuale sau de echipă. Participarea la fiecare sau la majoritatea lor reprezintă o provocare care se premiează anual la Gala Circuitului Carpaților. Detali veți găsii pe pagina Circuitului. http://www.circuitulcarpatilor.org/ .

Parteneri