La revedere! – Bun venit!

După 5 zile, alocând ore bune pentru gândirea și pregătirea bagajelor, am terminat împachetarea. Toate și-au găsit locul în cele 6 bagaje care ne acompaniază: patru dintre ele mai mari și două mai mici, toate înfoliate cu grijă să nu pățească ceva în timpul călătoriei.

Varietas delectat – conform proverbului latin, un pic de schimbare nu strică niciodată. Pe ultima sută de metri, una dintre sănii a fost schimbată cu una care dispune și de roți, să poată fi trasă și pe uscat. Este vorba de sania cu roți a lui Polgár Levente, sania care a participat la Arctic Ultra 6633, cel mai extrem, cel mai dificil, cel mai rece ultramaraton din lume. Ținem să-i mulțumim pentru ajutor și flexibilitate – promitem să-i aducem înapoi o sanie îmbogățită cu amintiri. 

Pornirea în aventura #YuppiSlide2018

În ziua de 11 mai, cei doi prieteni, Szénási Zoltán și Alpar Gyorgy Katona au pornit către o destinație mult visată: vor parcurge 200 kilometri pe schiuri de tură, traversând cel mai mare ghețar din Europa, ghețarul Vatnajokull - și strâng donații pentru cea de-a patra tabără Yuppi Camp, destinată copiilor cu probleme oncologice și familiei lor. Le mulțumim firmelor care s-au alăturat proiectului #YuppiSlide2018: IQuest, Decathlon Romania, Garmin Romania, Halcyon Mobile, Flower Solutions, Vertiv Co., Merinito, The NTT DATA Tower, ArovitÎi datorăm mulțumiri și lui Polgar Levente Ioan, pentru împrumutarea saniei pe care a folosit-o în cursa Arctic 6633. Nu uitați: puteți si voi face un bine. Donați acum, accesând link-ul: http://yuppicamp.galantom.ro/yuppislide2018

Publicată de Clubul Sporturilor Montane Rupicapra pe Vineri, 11 mai 2018

 

Ajunși în Reykjavik, am cumpărat o butelie de gaz, am închiriat o mașină și ne-am luat drumul către estul țării. După o zi întreagă de condus, am ridicat prima tabără. Încercăm să ne obișnuim cu noua situație: este 22:30 și este lumină încă.  

Totul se deruleză după așteptările noastre: mâine urcăm pe ghețar și oficial va începe #YuppiSlide2018.

YuppiSlide este proiectul comun Rupicapra Social și Taberele Yuppi: Szénási Zoltán și Katona Alpár vor traversa pe schiuri singuri, fără ajutor exterior, cel mai mare ghețar din Europa și vor strânge donații pentru copiii din Yuppi Camps. Prin intermediul campaniei caritabile #YuppiSlide2018, băieții și-au propus să strângă 45.000 lei. Suma va acoperi costurile taberei gratuite, destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 1-10 ani care suferă de boli oncologice, împreună cu familiile lor.

Partenerii care s-au alăturat proiectului: iQuest | Garmin | Decathlon | VertivCo | Halcyon Mobile | Merinito | Arovit | Flower Solutions | NTTData

Taberele Yuppi sunt tabere de terapie prin experiență, organizate an de an, începând din 2011, la Șăulia de Câmpie din județul Mureș. Taberele Yuppi Camp sunt adresate copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice, care sunt implicați în activități de terapie prin experiență precum canotaj, echitație, cățărat sau tir cu arcul. În vara 2018, taberele vor găzdui 150 de copii din întreaga țară, susținuți de aproximativ 140 voluntari. Detalii despre tabere puteți afla accesând pagina de Facebook Yuppi Camp sau websiteul www.yuppicamp.ro.